Spalare de bani achitare

Spalarea de bani constituie o infractiune si nu o contraventie, facand parte din crime si delicte contra patrimoniului. Achitarea in cazul spalarii de bani depinde de mai multi factori, conform Codului Penal. Infractiunea de spalare de bani se pedepseste doar cu inchisoare stricta de la 3 ani la 12 ani.

Constituie infractiunea de spalare de bani urmatoarele fapte:

  1. Atunci cand o persoana este constienta de faptul ca bunurile pe care urmeaza sa le transfere sau sa le schimbe, provin din comiterea infractiunii de spalare de bani. Transferul sau schimbul bunurilor se produce pentru ascunderea sursei bunurilor, pentru a ajuta o persoana care a comis fapta sa se sustraga de la urmarirea penala sau de la executarea pedepsei.
  2. Disimularea mediul din care provin bunurile sau ascunderea adevaratelor drepturi a acestora, stiind ca bunurile au survenit din savarsirea infractiunii de spalare de bani.
  3. Utilizarea, obtinerea sau detinerea bunurilor, cunoscand faptul ca provin din comiterea infractiunii.

Bunurile care pot fi transferate, a caror mediu de provenienta poate fi disimulat sau folosirea lor pot fi corporale, necorporale, mobile sau imobile, dar si acte care atesta drepturi cu privire la bunurile respective. Tentativa de spalare de bani se pedepseste.

In ceea ce priveste achitarea in cazul spalarii de bani, aceasta poate fi pronuntata doar de catre instanta. Achitarea se face in functie de mai multe criterii, respectiv: fapta nu a fost prevazute de legea in vigoare, nu exista, nu are un grad de pericol asupra societatii si nici nu reprezinta o infractiune, fapta comisa nu este a inculpatului, are elemente constitutive lipsa ale infractiunii de spalare de bani sau sunt cauze care inlatura caracterul penal al infractiunii comise.

Pentru ca infractiunea de spalare de bani sa poata fi achitata, apararea persoanei in cauza trebuie sa fie facuta neaparat de catre un avocat cu experienta. Datorita faptului ca spalarea de bani este o infractiune grava contra patrimoniului, aceasta necesita o formulare a apararii in instanta facuta de catre un penalist cu experienta.

Avocatii nostri a caror experienta in cazuri penale este de peste 20 de ani, vor sta la dispozitia dumneavoastra timp de 24 de ore.

Achitarea este o procedura foarte greu de obtinut, mai ales daca sunt foarte multe probe care il incrimineaza pe suspect, desigur ca probele pot fi si implementate de catre o alta persoana, cu scopul de a se sustrage pe ea insasi de la urmarirea penala sau de la executarea pedepsei. Pentru a va demonstra nevinovatia, prezenta unui avocat intr-un astfel de proces este obligatorie.

In cazul in care veti apela la un avocat specializat in drept penal pentru a va obtine achitarea in spalarea de bani, va trebui sa furnizati toate datele cerute pentru a descoperi cu exactitate cum s-a produs fapta.

Daca pe parcursul urmaririi penale sau in timpul procesului, persoana in cauza contribuie la identificarea celorlalti participanti in scopul prinderii acestora, persoana respectiva beneficiaza de reducere a pedepsei. Chiar si persoanele juridice care comit infractiunea de spalare de bani vor fi pedepsite conform legislatiei in vigoare.