Pedeapsa conducere fara permis

Conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere reprezinta o infractiune grava si se pedepseste conform Codului Rutier. Atat cei care nu detin permis de conducere pentru nicio categorie, cat si cei a carui permis nu corespunde cu subcategoria sau categorie vehicului pe care il conduc, atrag consecinte in vederea pedepsirii acestei fapte. Intr-un astfel de caz, prezenta unui avocat este mai mult decat esentiala.

Nerespectarea legii se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare pentru pedepsirea celor ce au incalcat-o, asadar asumarea riscului de a conduce un vehicul fara a detine permisul de conducere este o fapta foarte grava. Indiferent daca sunteti pe cale de a obtine permisul de conducere, respectiv sustinerea examenului auto, sau nu ati avut niciodata permis de conducere, fapta este la fel de grava si sanctionata in acelasi mod.

Prin savarsirea unei infractiuni de acest nivel, inculpatul atrage dosarul penal care desigur ca va pata cazierul, lucru ce poate fi esential in: plecarea din tara, angajare sau alte evenimente importante. Chiar si in cazul in care conducerea fara permis nu a fost insotita de alte circumstante cum ar fi accidentele, tot se va intocmi dosar penal.

Pentru a nu inrautati lucrurile, este necesar sa apelati la un avocat specializat in aceste cazuri care sa va reprezinte in mod corect. In cazul formularii unei aparari incorecte, judecatorul poate decide pedeapsa de inchisoare cu executare care se va intinde pe o perioada de maxim 5 ani. De asemenea, in cazul in care ati provocat un accident, iar acesta s-a soldat cu vatamare corporala sau ucidere, veti fi cercetat si pentru aceste fapte.

Pedeapsa pe care o primiti atunci cand ati fost acuzat de conducere fara permis poate fi atat cu executare, cat si cu suspendare sau o amenda. Aceasta pedeapsa se aplica dupa legea articolului 335 din Codul Penal. Asadar, daca ati condus un autovehicul pe drumurile publice si nu detineti permis de conducere, pedeapsa va fi inchisoare de la 1 pana la 5 ani.

In cazul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care ar fi trebuit sa aveti permis sau aveti permis pentru o alta categorie decat pe cea pe care o conduceti, ori permisul v-a fost anulat, retras sau dreptul dumneavoastra de a conduce a fost suspendat, veti fi sanctionat cu pedeapsa cu inchisoare de la 6 luni pana la 3 ani sau cu o amenda.

Pentru a va apara drepturile, interesele precum si libertatea, este necesar sa apelati la un avocat. Acesta poate depune contestatii in vederea amanarii sau reducerii pedepsei la care veti fi supus, lucru ce nu il puteti face in calitate de independent. Prezenta unei forme de apare in aceasta circumstanta este esentiala, atat pentru a nu inrautati situatia cat si pentru formalitatile ce trebuie indeplinite.

Indiferent daca infractiunea de conducere fara permis este insotita sau nu de catre alte infractiuni, veti ajunge in fata instantei care va decide pedeapsa pe care o veti indeplini. Pentru rezolvarea cazului intr-un mod benefic pentru dumneavoastra, apelati cu incredere la serviciile avocatilor nostri!