Ce pedeapsa primesti daca conduci fara permis

Conform articolului 335 din Codul Penal – conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sau a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere constiuie o infractiune grava si se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Pedeapsa pe care o poate primi inculpatul poate fi cu suspendare sau cu executare.

In cel mai convenabil caz, puteti scapa doar cu o amenda administrativa, dar pentru aceasta este necesara prezenta unei foarte bune aparari. Conducerea fara permis de conducere este o abatere de la lege foarte grava si in cazul unei aparari efemere, inculpatul poate fi pedepsit cu inchisoare cu executare de pana la 5 ani.

Intocmirea dosarelor penale atrag si tipul de aparare penala, respectiv avocatul penalist. Avocatii reprezinta cel mai bun mod de a va sustine nevinovatia, de a va apara drepturile si libertatile. Cazurile penale sunt specialitatea noastra, astfel puteti apela cu incredere la serviciile prestate de catre noi.

Articolul 335 din Codul Penal prevede urmatoarele:

  • In cazul in care o persoana conduce un autovehicul sau un tramvai pe drumurile publice si nu detine permis de conducere, fapta acesteia se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
  • In cazul in care o persoana conduce un vehicul pentru care trebuie sa aiba permis de conducere, conform legii si permisul pe care il detine este necorespunzator categoriei din cate vehiculul face parte sau daca persoanei respective i s-a retras sau anulat permisul sau dreptul sau de a conduce a fost suspendat, ori nu are dreptul de conducere pe drumurile din Romanai, i se aplica pedeapsa cu inchisoare de la 6 luni pana la 3 ani, ori amenda.

Pentru persoanele care isi incredinteaza propriul vehicul cu buna stiinta persoanelor care nu poseda permis de conducere sau se afla in una dintre cazurile de mai sus, va primi aceeasi pedeapsa, respectiv inchisoare de la 6 luni pana la 5 ani.

Asumarea riscului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice daca nu detineti permis de conducere este o abatere grava de la lege si se pedepseste ca atare. De retinut este ca motivul pentru care faceti acest lucru nu este important.

Odata cu punerea sub cercetare asupra savarsirii unei fapte atat de grave, aveti nevoie de un reprezentant, un avocat penal care sa stie sa va apere drepturile. Pentru ca inculpatul sa nu fie condamnat la inchisoare cu executare este necesar un avocat penalist foarte bun. Avocatul potrivit pentru dumneavoastra este cel care are experienta in acest domeniu, este implicat si lucreaza doar cu experti si specialisti.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii in dreptul penal din partea avocatilor nostri cu peste 20 de ani de experienta. Intr-o proportie de implicare de 100% ne vom asigura ca drepturile, interesele si libertatile clientilor nostri vor fi aparate in totalitate. Pentru fiecare judecator, modul in care inculpatul isi prezinta povestea, recunoaste vina si modul in care este aparat reprezinta un factor cheie in stabilirea pedepsei careia inculpatul va fi supus.