Avocat penal Bucuresti

Avocatul penal se supune doar statutului profesiei acestuia, codului deontologic si nu in ultimul rand, legii. Rolul lui este de a apara libertatea, interesele legitime si drepturile omului. Un avocat poate reprezenta in fata instantei persoane fizice, juridice, organe de jurisdictie, organe de urmarire penala, autoritati sau institutii publice.

Avocatul penal este cel care concepe o strategie de aparare, unde persoana acuzata sa fie foarte bine aparata, iar drepturile sale sa ii fie respectate in totalitate. Prezenta avocatului se impune la orice act de urmarire penala, precum si audierea martorilor si a persoanelor vatamate.

De asemenea, avocatul penal in Bucuresti este impusa si la efectuarea perchezitiilor domiciliare, ale autovehiculelor si a posibilelor dispozitive electronice. Avocatul specializat in dreptul penal este direct responsabil de modul in care isi reprezinta clientul si de cum decurg procesele juridice.

Atunci cand alegeti un avocat in acest domeniu, asigurati-va ca specializarea lui sunt legitiile penale. Printre cazurile in care aveti nevoie de un avocat penal in Bucuresti se numara:

  • Sunteti victima unei infractiuni
  • Sunteti catalogat drept suspect sau actiunea penala s-a pus deja impotriva dumneavoastra
  • Rechizitorul a fost emis si trebuie sa formulati cateva cereri in fata unui judecator al camerei preliminare
  • Solicitati despagubiri in urma unei infractiuni
  • S-a luat sau s-a propus o masura preventiva impotriva dumneavoastra

Categoria de clienti ai avocatilor penali: cei care au savarsit infractiuni economice, infractiuni de serviciu, cei care au traficat substante interzise sau cei care au fost acuzati de infractiuni violente.

Avocatul penal beneficiaza de inlesniri si timpul suficient necesar in ceea ce priveste pregatirea apararii clientului sau. In cazul in care organul de cercetare penala dispune acte sau masuri de urmarire penala, iar avocatul nu este de acord cu acestea, poate formula o plangere impotriva actelor sau masurilor respective.

In ceea ce priveste judecata, aceasta se poate produce doar daca persoana/persoanele vatamate, precum si partile sunt citate legal, iar procedura este indeplinita in totalitate. Partea civivila, partea responsabula, inculpatul si reprezentantii legali ai acestora (se citeaza de catre instanta din oficiu).

Pe intreaga durata a procesului penal avocatul penal poate solicita consultarea dosarului, dar acest drept nu poate fi nici exercitat si nici restrans intr-un mod abuziv. Consultarea dosarului respectiv are in vedere dreptul studierii actelor care sunt incluse, de a nota informatii ce se regasesc in dosar, dar si obtinerea fotocopiilor daca este necesar (clientul va fi responsabil cu plata acestora).

In cazul in care va doriti consiliere juridica penala, noi va stam la dispozitie 24 de ore pe zi. Aceasta consiliere juridica penala de urgenta se acorda in cazul in care un membru al familiei a fost arestat. Cabinetul nostru este specializat in cazurile penale si ne axam in obtinerea rezultatelor pozitive in cazurile penale grave si complexe, unde interventia rapida este factorul cheie.

Pentru o rata de succes mai mare, asigurati-va ca avocatul pe care l-ati ales are experienta in drept penal.